Sofra
Yazın ferahlatıcı meyvesi karpuz ile hazırladığımız karpuzlu yaz serinliği tarifimiz

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    4 dilim karpuz

    1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu

    2 yemek kaşığı bal

    2 su bardağı soğuk su

    2 yemek kaşığı maden suyu

    14-16 adet buz küpü

    8 dilim halka doğranmış limon

    2 dal nane

Karpuzun kabuklarını temizleyin. Dilimleyip çekirdeklerini çıkarın. Küp doğrayıp blender veya mutfak robotuna koyun. Karpuzu püre haline gelene kadar blender'de çekin. Pürüzsüz olması için karpuz püresini ince bir süzgeçten geçirin. Bir büyük sürahiye karpuz püresini dökün. Üzerine taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.
Bal ekleyin ve bal tamamen eriyene kadar karıştırın. Soğuk suyu ekleyip yeniden karıştırın. Hazırladığınız karpuzlu içeceği tadın ve gerektiğinde daha fazla bal ekleyerek damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Bardaklara buz küplerini ve limon dilimlerini koyun. Üzerlerine karpuzlu içeceği dökün. Soğuk olarak servis yapın.