300 gram çilek
750 ml soğuk süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
100 gram badem unu
30 gram Hindistan cevizi tozu
2 adet püre haline getirilmiş muz
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
KALIBI YAĞLAMAK İÇİN
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sütün içine pirinç unu koyup iyice erimesini sağlayın. Çilek dışında kalan malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kabarcıklar çıkana kadar pişirin. Orta boy yuvarlak kek kalıbını yağlayın.
Çileklerin bir kısmını enine diğer kısmını boyuna dilimleyip kalıbın tabanına ve yanlarına yerleştirin. Muhallebiyi kalıba döküp kalıbı dikkatlice tezgaha hafifçe birkaç kez vurarak arada kalmış hava kabarcıklarının çıkmasını ve muhallebinin tam yerleşmesini sağlayın.
Derin dondurucuda iyice dondurun ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Yeme kıvamına gelene kadar oda ısısında dinlendirin. Dilimleyip soğuk servis yapın.