Şeftalili Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu bir kaba eleyip havuz gibi ortasını açın. Küp kesilmiş tereyağı, yumurta, tuz, yarım su bardağı toz şeker, vermut ve 2 çorba kaşığı çikolatalı kremayı una ilave edin. Çok hızlı karıştırın ya da robottan geçirin (yapışkan bir hamur olursa 1-2 çorba kaşığı un eklenebilir). 24 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıbın dibine ve kenarlarına yayın. Bir buçuk saat buzdolabında bekletin. Hamura çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Şokellayı, kremayla birlikte benmari usulü eritin ve tartın üzerine yayın. Kalan toz şekeri 3 su bardağı suda kaynatın. Kaynayan şerbete çekirdeği çıkartılıp dilimlenmiş şeftalileri atın. 5 dakika kaynatın. Şeftalileri delikli kepçeyle alıp sularını süzdürün. Tartın üzerine dizin. Tart jölesini 2 çorba kaşığı şekerle karıştırın. 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Tartın üzerine yayın. Çikolatayı benmari usulü eritip jölenin üzerine dökün. Soğuttuktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.