Sofra
Ayvalık Tostu: Ege'nin lezzet sırrı, sıcak ve çıtır ekmeğin içindeki peynir ve sosisle birleşen muhteşem tat. Bir ısırıkta Ege'nin keyfini çıkarın!

1-2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 adet Ayvalık tostu ekmeği veya tost ekmeği

    100 gram ince dilimlenmiş, pişmiş sucuk

    4 dilim salam

    4 dilim kaşar peyniri

    2 yemek kaşığı Rus salatası

    1 adet domates

    1 adet kornişon turşu

    2 yemek kaşığı ev yapımı domates sos

    2 yemek kaşığı ev yapımı mayonez

    1 tatlı kaşığı tereyağı

Tost ekmeklerinin iç kısımlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın. Ekmek dilimlerinden birinin üzerine ince dilimlenmiş sucukları yerleştirin. Üzerine salam dilimlerini ekleyin. Salamların üzerine dilimlenmiş kaşar peynirini koyun. Kaşar peynirinin üzerine Rus salatasını, domates dilimlerini ve kornişon turşu dilimlerini yerleştirin.
Malzemelerin üzerine domates sos ve mayonez ekleyin. Diğer ekmek dilimini malzemelerin üzerine kapatın. Hazırladığınız tostları tost makinesine yerleştirin ve ekmekler kızarıp kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Tost makinesinden aldığınız tostları ikiye keserek servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.