Gömme / Ekmekli Et Tarifi

Etsiz karın mı doyar diyorsanız gömme / ekmekli et nasıl yapılır? Ete doyacağınız Gömme / Ekmekli Et tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Et, salça, pul biber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin. (Eğer pişmeden kaldıysa, üzerine yarım su bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz). Ocaktan almadan tuzunu ayarlayın.

  • 2

    Hamuru hazırlamak için, yaş maya, süt ve toz şekeri geniş bir kaba alıp mayayı eritin. Üzerine oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ve tuz ilave edin. Azar azar un ekleyerek, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Daha sonra hamuru mayalandıracağınız kabı yağlayın. Hamuru kaba alıp 1 saat bekletin.

  • 3

    Elinizi unlayıp hamuru unlanmış tezgaha alın. Önce elinizle daha sonra bir merdane ile açın. Ortasına eti yerleştirin. Kenarlarını toplayıp yuvarlak olacak şekilde kapatın. Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.