Kaymaklı Börek

Misafirlerinize layık Kaymaklı Börek tarifi... Kaymaklı Börek nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ispanakları iyice yıkayın. Tuzla ovup suyunu sıkın. İnce kıyıp, beyaz peynir ile karıştırın. Hamuru hazırlamak için yumurta, yoğurt, kaymak, sirke, tuz, limon suyu ve karbonatı karıştırın. Unu ekleyip hamur yapın. Hamuru 1-2 saat dinlendirip 10 eşit parçaya bölerek nişastayla birlikte tepsi büyüklüğünde açın.

  • 2

    Tereyağı eriyene kadar ayçiçek yağı ile birlikte kısık ateşte bekletin. Yufkaları fırın tepsisine yerleştirirken aralarına yağ karışımından sürün. Beş kat olduğunda üzerine ıspanaklı malzemeden yayın. Kalan 5 kat hamuru da aynı şekilde yerleştirin.

  • 3

    Yağlı karışımı ılık su ve yumurta sarısı ile karıştırın. Böreğin en üst katını bıçakla delin. Üzerine yağlı karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.