Sofra
Pratik tarifiyle zeytinyağlı bamya sofralarınız lezzet katacak

4 Porsiyon
35 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram bamya

    Yarım yemek kaşığı limon suyu

    2 adet soğan

    3 adet domates

    2 diş sarımsak

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    1 su bardağı su

    4 yemek kaşığı koruk suyu

    Yeteri kadar tuz

Bamyaların sap kısımlarını koni şeklinde yuvarlayarak kesip temizleyin. Üzerine limon suyu sıkarak karıştırın ve bir süre bekletin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Domatesleri küp doğrayın. Sarımsakları ince dilimler halinde kesin. Tencereye zeytinyağının yarısını alın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları katın ve bir dakika daha kavurun. Doğranmış domatesleri ilave edin ve domatesler yumuşayana kadar pişirin.
Bamyaları tencereye ekleyin. Üzerine tuz serpin. Suyu, koruk suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Bamyalar piştikten sonra ocaktan alın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.