Baklava Yufkasında Kavurmalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Rendelenmiş soğanı koyup, 2 dakika kavurun. Küp kesilmiş kavurma, kıyılmış sivri biber, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, tüm malzemeyi 5 dakika kavurun. Tavayı ocaktan alın ve soğutun. Baklavalık yufkanın birini düz bir zemine serin ve 4 parmak genişliğinde uzun şeritler kesin. Uç kısmına kavurmalı harçtan koyup, muska şeklinde sarın. Diğer 3 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...