İncir Reçelli Çörek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mayayı sütün içinde eritin ve kabarmasını bekleyin. Unu geniş bir kaba alıp, üzerine toz şeker, oda sıcaklığında margarin, yumurta, tuz ve maya erittiğiniz sütü ekleyip karıştırın. Rendelenmiş limon kabuğu ilave edip yoğurun. Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin. 2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın. Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamuru, açık yeri kalmayacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Her birinin üzerine bir parça margarin koyun. 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL