Kabaklı ve Kıymalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle iç harç için, kabukları soyulmuş kabak ve soğanı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Sonra geniş bir tavaya alıp, 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Diğer taraftan kıymayı kalan tereyağında kavurun ve kabaklı harçla birleştirin. Tuz ve karabiber ilave edip bir kenara alın. Hamur için, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını bir kaba alın. Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın. Her parçayı, buğday nişastası serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız her parçanın üzerine sıvı yağ ve tereyağı sürüp üst üste koyun. 15 dakika daha dinlendirin. Merdane ile 1 cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde tek bir hamur olacak biçimde açın. Açtığınız hamuru dörde bölerek kare şeklinde 4 eşit parça elde edin. Kare hamurları merdane ile incelterek dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız dikdörtgen hamurların orta kısımlarına uzunlamasına iç harcı paylaştırın. İki tarafını kıymalı harcın üzerine kapatıp, rulo şeklinde sarın. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Börekleri 3 parmak genişliğinde kesin. Hamurların arasına sürmek için kullandığınız sıvıyağ ve tereyağından kalanı böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...