Lokum Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kaba aldığınız un ve mayayı karıştırın. Daha sonra süt, yumurta, tuz ve şekeri ilave ederek iyice yoğurun. Karışım, ele yapışmayacak kıvama geldiğinde üzerini nemli bir havluyla örterek 30-40 dakika dinlendirin. Dinlenmiş ve kabarmış hamurdan elma büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında yufkalar açın. Açtığınız yufkaların üzerine ceviz serpin. Üzerine tahin ve kimyonu da serptikten sonra rulo şeklinde sarın. Ruloları iki parmak genişliğinde keserek yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fıında üzerleri kızarana dek pişirin. Piştiğinde fırından alarak sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL