Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvı yağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış pazı yaprağını ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Yumuşayınca ocaktan alın. Kalan tereyağını eritip ılıtın. Üzerine süt ekleyip kenara alın. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kapta karıştırın. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı dörde bölün. Kalan 1 adet yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde tepsiye yayın. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün. Üzerine haşlanmış makarnadan ve pazılı harçtan koyun. Peynirli karışımdan serpin. Harcın üzerine parçalara ayırdığınız yufkalardan koyun. Sütlü karışımla ıslatın. Yeniden makarna, pazı ve peynir koyun. Bu işleme yufkalar ve diğer malzeme bitene kadar devam edin. Kenarları dışarı sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. 15 dakika dinlendirin. Üzerine susam, çörek otu ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.