Makarnalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvı yağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış pazı yaprağını ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Yumuşayınca ocaktan alın. Kalan tereyağını eritip ılıtın. Üzerine süt ekleyip kenara alın. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kapta karıştırın. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı dörde bölün. Kalan 1 adet yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde tepsiye yayın. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün. Üzerine haşlanmış makarnadan ve pazılı harçtan koyun. Peynirli karışımdan serpin. Harcın üzerine parçalara ayırdığınız yufkalardan koyun. Sütlü karışımla ıslatın. Yeniden makarna, pazı ve peynir koyun. Bu işleme yufkalar ve diğer malzeme bitene kadar devam edin. Kenarları dışarı sarkan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Kalan sütlü karışımı üzerine dökün. 15 dakika dinlendirin. Üzerine susam, çörek otu ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.