Örgülü Çörek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle patatesli harcı hazırlayın. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Yemeklik doğranmış soğanla birlikte margarinde kavurun. Salçayı, baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin altını kapatıp, patatesli harcı soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için oda sıcaklığında margarin, yoğurt, karbonat, tuz, toz şeker, yumurta ve aldığı kadar unu yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ardından, hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp, çay tabağı büyüklüğünde oval olarak açın. Kenarlarını bıçakla çizikler atarak kesin (kesikler hamurdan kopmamalı). Hazırladığınız patatesli harçtan üzerine koyun. Kesilen kenarları yukarıdan başlayarak örün. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın. 1 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.