Pastırmalı Tavuklu Galeta Böreği

Zengin içeriği ile yüksek besin değerine sahip bu tarifi bir kere tadınca yemelere doyamayacaksınız. İşte Pastırmalı Tavuklu Galeta Böreği tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için kıyılmış soğan ve biberi zeytinyağında soteleyin. Tavuk eti ekleyip, tavuk suyunu salıp yeniden çekene dek sotelemeye devam edin. Doğranmış pastırma, kıyılmış maydanoz, lor peyniri ve karabiber ilave edip harmanlayın. Tuzunu ayarlayıp kenara alın.

  • 2

    Ayrı bir kasede yoğurt, ayçiçek yağı ve yumurtayı çırpın. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Bir parça yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Kenarına harçtan bir parça koyup, rulo şeklinde sarın. Tüm yufka ve malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Kalan yoğurtlu sosu üzerlerine sürün. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Sodayı böreklerin üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, altın sarısı renk alana dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.