Patlıcanlı Ve Pastırmalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, tuz, kuru maya, zeytinyağı ve sıcak suyu yoğurma kabına alın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Diğer taraftan içi için alacalı soyulmuş patlıcanı iri küp şeklinde doğrayın ve tencereye alın. Üzerine zeytinyağı, küp doğranmış domates, yemeklik doğranmış soğan, iri doğranmış pastırma, tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra tulum peynirini ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dinlenen hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve biraz un serperek, merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun bir tarafına pastırmalı iç harçtan koyup, diğer tarafı üzerine kapatın. Kenarlarını açılmaması için çatalla bastırarak kapatın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Börekleri kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartın ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.