Portakallı Reçelli Mahlepli Poğaça

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 Tereyağı, yumurta, süt, toz şeker ve mahlebi geniş bir kaba alıp çırpın. Kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un katıp yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
    2 Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlak açın. Ortasına portakal reçeli
    koyun. İki kenarını ortada toplayıp mekik şekli verin. Açılmasını önlemek için parmaklarınızla birleşme
    yerini sıkıştırın. Ek kısmı aşağıda kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin. 3 Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sürüp, ceviz serpin.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.