Sac Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle içi için kıymayı 2-3 çorba kaşığı su ile birlikte kısık ateşte kavurun.Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kalan suyu ekleyin ve tekrar kavurun (hafif sulu kalsın). Derin bir kapta un, su ve tuzu yoğurun. Sert olmayan bir hamur elde edin ve 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırın ve tekrar 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurları yufka büyüklüğünde açın. Sacın üzerine 1 adet yufkayı serin. Pişerken üzerine ceviz serpin ve 1 adet daha yufka serip, kenarlarını su ile ıslatarak yapıştırın. Böreği ters yüz edip üzerine kıymanın yarısını yayın ve bir yufka daha kapatın. Kenarlarını yine yapıştırın. Tekrar ters yüz yapın ve geri kalan kıymayı yayın. Kalan son yufkayı da üzerine kapatıp, tekrar kenarlarını yapıştırın. Son kez ters yüz yapıp, pişirin. Böreğin her iki yüzüne de tereyağı sürün. Börek gibi dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.