Taze Soğanlı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için un, sıvı yağ, yoğurt, karbonat, sirke ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin. Bu arada taze soğanların yeşil kısımlarını iri iri kıyın. Üzerine tuz döküp elinizle birkaç dakika iyice ovun. Sonrasında avuç içinde sıkarak acı suyunu atın. Sıktığınız soğanların üzerine beyaz peynir, yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Dinlenmiş hamuru yuvarlayıp 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı, unlanmış zemin üzerinde, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlardan 4 tanesini, aralarına sıvı yağ sürerek üst üste koyun ve fırın tepsinizin büyüklüğünde, merdane yardımıyla açarak tepsiye yerleştirin. Üzerine soğanlı malzemenin tümünü döküp, yayın. Kalan 4 adet hamuru, yine aralarına sıvı yağ sürüp üst üste dizin. Bunları da tepsi büyüklüğünde açıp, soğanlı malzemenin üzerine yerleştirin. Üzerine biraz sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.