Töpelek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ön hazırlık olarak, küçük doğranmış tavuğu sıvı yağda kavurun. Bulguru ve salçayı ilave edin. 2 su bardağı suyu katın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve naneyi katın. Ayrı bir kapta un yumurta, tuz ve çok az suyu karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru oklava ile açıp, 10 cm kareler şeklinde kesin. Hazırladığınız hamurların ortasına tavuklu harçtan koyun. Hamurun bir kenarını diğer kenarı üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında pişirin. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.