Yayla Böreği Tarifi

Öğle ve akşam yemeklerinizde rahatça yapıp ikram edebileceğiniz yayla böreği nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştah açan yayla böreği tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle margarini eritip, tek tek yufkalara sürün. Yufkaları üst üste koyun. Yağlanmış bir fırın kabına ya da tepsiye yerleştirin. Soğanları küçük doğrayın. Kıyma ve çok az sıvı yağ ile kavurun. Kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Diğer tarafta domates ve kırmızı biberi küp şeklinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. Kavrulmuş kıymayı tepsiye serili yufkaların üzerine düzgünce yayıp, sırasıyla maydanoz, kırmızı biber ve domatesleri ekleyin. Yufkanın taşan kenarlarını içe doğru kıvırıp, bir çerçeve görüntüsü verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yufkalar kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...