Yayla Böreği Tarifi

Öğle ve akşam yemeklerinizde rahatça yapıp ikram edebileceğiniz yayla böreği nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştah açan yayla böreği tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle margarini eritip, tek tek yufkalara sürün. Yufkaları üst üste koyun. Yağlanmış bir fırın kabına ya da tepsiye yerleştirin. Soğanları küçük doğrayın. Kıyma ve çok az sıvı yağ ile kavurun. Kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Diğer tarafta domates ve kırmızı biberi küp şeklinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın. Kavrulmuş kıymayı tepsiye serili yufkaların üzerine düzgünce yayıp, sırasıyla maydanoz, kırmızı biber ve domatesleri ekleyin. Yufkanın taşan kenarlarını içe doğru kıvırıp, bir çerçeve görüntüsü verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yufkalar kızarana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.