Zeytinli Rulo
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları, sıvı yağı ve yoğurdu çırpın. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Taze soğanları ince doğrayarak içine zeytin ezmesini (ya da çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri), kıyılmış dereotunu, cevizi ve tuzu ekleyip harmanlayın. Hamuru yarım cm kalınlıkta açın. Üzerine zeytinli malzemeyi yayın. Rulo yaparak sarın. Ruloyu yarım cm aralıklarla dilimleyip, margarinle yağlanmış fırın kabına dizin. Ayırdığınız yumurta akını çırparak, çöreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL