Çikolata Soslu Tart Tatin

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle hamur için tereyağını küp şeklinde doğrayın ve robota alın. Un, vanilya ve tuz ekleyip, 1 dakika çekin. Robot çalışırken bir taraftan da suyu ekleyin ve hamuru robottan alın. Hafifçe elinizle yoğurarak streç filmle sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Diğer taraftan elmaları dörde bölün ve çekirdek yataklarını çıkarıp, kabuklarını soyun. Tavaya tozşeker, su ve limon suyunu koyup, karamel rengi alana kadar kaynatın. Tavayı ocaktan alın ve tereyağını ekleyip, karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra kalıbınıza boşaltın. Üzerine elma dilimlerini dizin. Dinlenen hamuru kalıbınızdan biraz daha geniş olacak şekilde açın ve elma dilimlerinin üzerine kapatıp, kenarlarını sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Tart ılınınca ters çevirip servis tabağına çıkarın. Çikolata sos için bir tavada kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin. Karıştı rarak erimesini sa¤lay›n ve tart›n üzerine gezdirin. Krem şanti ve nane ile süsleyin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.