Çikolatalı Puding

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İlk olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını başka bir tencerede eritip, çikolatayı ekleyin. 1-2 defa karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Önce yumurta aklarını toz şekerin yarısıyla birlikte çırpın. Başka bir kapta, yumurta sarılarını kalan toz şekerle mikserleyin. Çırptığınız bütün malzemeleri, çikolatalı karışımla birlikte bir kabın içine alın. Üzerine nişasta ve unu ilave ederek, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta büyüklükte bir kek kalıbının içini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dilimleyerek, dondurma, çikolata sos ve çikolata parçalarıyla servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.