Çilek Peltesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çilekleri bol suda yıkadıktan sonra yarısını ayırın. Diğer yarısını ikiye bölün ve üzerine çıkacak şekilde su koyun. Toz şekeri ilave ederek 15 dakika haşlayın. Bir çırpıcı yardımı ile çilekleri iyice ezin. Diğer bir kapta yarımşar çorba kaşığı mısır unu, mısır nişastası, pirinç unu ve suyu topak olmayacak şekilde karıştırın. Karışımı ezdiğiniz çileklerin içine katın. Kalan çilekleri de dörde bölerek ilave edin. Çilek peltesini 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kuplara boşaltın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra kivi dilimleri ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.


Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.