Çilekli Yoğurt Topları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurdu bir mutfak havlusuna koyup suyu kalmayacak şekilde iyice sıkın ve derince bir kaba alın. Tost ekmeklerini rendeleyin ya da çok küçük olacak şekilde ufalayın. Yoğurdun içine, toz şeker, rendelenmiş limon kabuğu, yumurta sarıları, galeta unu, rendelenmiş tost ekmekleri ve vanilyayı koyarak hamur gibi iyice yoğurun. Çilekleri küçük küçük kesin. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın ve içlerine biraz çilek koyup minik toplar yapın. Bir tencereye bol tuzlu su koyup kaynatın. Hazırladığınız çilekli topları tencereye atarak kısık ateşte 6 dakika haşlayın ve süzerek alın. Çilek sos için, çilekleri küçük küçük kesin ve bir tencereye koyun. Üzerine suyu ve vanilyayı ekleyip 10 dakika pişirin. Biraz soğuduktan sonra blendırdan geçirin ve tekrar bir taşım kaynatın. Eğer çok sulu olursa blendırdan geçirdikten sonra içine 2 tatlı kaşığı buğday ya da mısır nişastası ekleyebilirsiniz. Servis yapacağınız tabağın üzerine hazırladığınız çilek sosundan birkaç çorba kaşığı dökerek şekillendirin ve çilek toplarını bunun üzerine yerleştirin. Dondurma, pudra şekeri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.