İlk olarak 2 bardak şekeri bir tavaya alın. Ocağa koyun ve sürekli karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker eridiğinde tavayı kenara alın ve soğuk suyu üzerine dökün. Tekrar ocağa oturtun. Ara sıra karıştırarak karamelin çözülmesini sağlayın. Bu arada elmaları soyup, çok ince dilimleyin. Karameli ocaktan almadan 30 saniye önce elmaları ve kuru üzümlerin yarısını karamelle karıştırın ve 1-2 kez çevirip, ocağı kapatın. Tarçını ekleyin. Elmalı ve üzümlü karameli karamel kalıplarının dibine pay edin. Sütü kaynatın. Bir kenarda soğutun. Yumurtaları ve 250 gram toz şekeri, vanilyayı, 1 tutam tuz ile 5 dakika kadar mikserle çırpın. 5 dakikanın sonunda ılınmış sütü yavaş yavaş çırpmayı sürdürerek, yumurtalara ekleyin. Kalan üzümleri yumurtalı sütlü karışıma katın ve karışımı karamel kalıplarına bölüştürün. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında krema sertleşene dek 30-35 dakika pişirin. Pişince çıkarıp, soğutun. Servis tabağına ters çevirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.