Yufkada Şeftali

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yufkalardan 15 cm ebatında 9'ar adet kareler kesin. Tereyağını eritin. Yufkaları yerleştireceğiniz 6 adet ısıya dayanıklı kaseyi, fırçayla yağlayın. Her kaseye birer kare yufka yerleştirin. Üzerine ikinci yufkaları yerleştirin. Bir kase içinde labne peyniri, yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Bu karışımı kaselerin içindeki yufkaların üzerine paylaştırın. Üçüncü kat yufkaları malzemenin üzerine yerleştirin. Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Her kasedeki yufkanın üzerine yarım şeftali yerleştirin. Üzerlerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpin. En üste de dövülmüş fındık serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.