Hem doyurucu hem lezzetli olan köfte çorbası, diğer adıyla "albondigas" nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
1 adet havuç
1 adet kabak
6 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç
1 adet acı kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Köfte için:
300 gram kıyma
1/4 rendelenmiş kabak
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Köfte için tüm köfte malzemesini iyice yoğurun. Harçtan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak, köfteleri hazırlayın ve kenara alın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğan ve sarmısağı sıvıyağda kavurun. Küp doğranmış domates, kabak ve havuç ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 10 dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ve hazırlayıp kenara aldığınız köfteyi ekleyin. Pirinç ve kıyılmış biberi de ekledikten sonra kekikle kimyonu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, pirinç yumuşayana dek pişmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.