Köfteli Buğday Çorbası Tarifi

Oldukça doyurucu bir çorba olan köfteli buğday çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Aşurelik buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını süzüp, ayrı ayrı haşlayın. Köftesi için kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın. Sıvı yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 4 çorba kaşığı sıvı yağı bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca, aşurelik buğday, nohut, kuru fasulye, köfte, Arnavut biberi, tuz ve karabiber ilave edin. Birlikte 15-20 dakika daha pişirin. Kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.