Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş soğan ile patatesi tencereye alın. Üzerine tereyağı, yıkanmış mercimek ve 1 su bardağı suyu ilave edip, 5 dakika tahta bir kaşıkla karıştırın. Kalan 2 su bardağı suyu ekleyin ve mercimek yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü yavaşça ilave edin ve mercimek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Diğer taraftan bir tavada kıymayı kavurun ve unu ilave edip, unun kokusu gidene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Çorbanın içine katıp, 2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Bir tavada erittiğiniz tereyağında toz kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.