Balık Pastası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BİR kek kalıbını bolca yağlayıp, üzerine kuru ekmek tozunu serpip, kalıbı sağa sola çevirerek, ekmeklerin kalıba yapışmasını sağlayın. Başka bir kaba balıkları alın. Süt ile ezilmiş patates nişastasını, mısırı, karabiber ve kalan sütü kremaya azar azar döküp, balıklarla karıştırın. Daha sonra yumurtayı ekleyip, hazırlanan malzemeyi kalıba dökün. Daha sonra kalıbın sığabildiği ölçüde başka bir kaba su koyup, (kalıbın üçte ikisini geçecek) benmari usulü fırında 50 dakika pişirin. Kalıbın üzerini yağlı kağıtla kapatıp, yanmadan pişmesini sağlayın (su azalırsa ilave edin). Daha sonra servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları karıştırın. Pastanın üzerine sürerek, yayın. Havuçları çok ince (jülyen) doğrayın. Biraz yağ ile tavada kavurun. Pul biberi yemeğin üzerine ve kenarına serpip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL