Balık Pastası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BİR kek kalıbını bolca yağlayıp, üzerine kuru ekmek tozunu serpip, kalıbı sağa sola çevirerek, ekmeklerin kalıba yapışmasını sağlayın. Başka bir kaba balıkları alın. Süt ile ezilmiş patates nişastasını, mısırı, karabiber ve kalan sütü kremaya azar azar döküp, balıklarla karıştırın. Daha sonra yumurtayı ekleyip, hazırlanan malzemeyi kalıba dökün. Daha sonra kalıbın sığabildiği ölçüde başka bir kaba su koyup, (kalıbın üçte ikisini geçecek) benmari usulü fırında 50 dakika pişirin. Kalıbın üzerini yağlı kağıtla kapatıp, yanmadan pişmesini sağlayın (su azalırsa ilave edin). Daha sonra servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları karıştırın. Pastanın üzerine sürerek, yayın. Havuçları çok ince (jülyen) doğrayın. Biraz yağ ile tavada kavurun. Pul biberi yemeğin üzerine ve kenarına serpip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.