Fesleğenli Lüfer

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle lüfer filetolarının iki tarafını da tuzlayın. Üzerine sarımsak dişlerini yerleştirip, tane karabiber serpin ve zeytinyağı gezdirin. Üzerini örtüp, marine olması için bu şekilde buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Ardından, lüferleri dolaptan çıkarın. 1 adet lüferin bir yüzüne fesleğen yaprakları dizin. Diğer yüzünü de üzerine kapatın. İkinci lüferi de bu şekilde hazırlayın. Lüferleri, delikli ekstra pişirme kabına dizin. Düdüklü tencerenin içine bir miktar su doldurun. Üzerine üç ayaklı standı oturtun. Delikli ekstra pişirme kabını da standın üzerine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşe alın. Basınç gösterge çubuğunda birinci halka görünene kadar bekleyin. Daha sonra kısık ateşte 2 dakika pişirin. Düdüklü tencereyi suyun altına alıp, soğutun. Gösterge çubuğu tamamen inince tencerenin kapağını açıp, balıkları dilerseniz sebze ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.