Karides suyu için karidesleri kabuk ve kafalarıyla tencereye alın. Havuç, kekik, kereviz, maydanoz ve soğanı ekleyin. Üzerini geçecek kadar su koyup kaynatın. Malzemeleri süzerek, karides suyunu elde edin. Karidesleri ayıklayın. 12 yaprak jelatini soğuk suda bekletin. Yumuşayınca, kaynatılmış ve süzülmüş olan karides suyuna ilave edip, karıştırarak eritin. Ilık suda bekletmiş olduğunuz safranı ve tuzu da ekleyin. Kalıba jelatinli karışımdan bir miktar dökün ve karidesleri dizip dondurun. Daha sonra geriye kalan jelatini de döküp buzdolabında 12 saat bekletip servis yapın.Kıvamının çabuk tutması için.Jelatinli bir karışımın bir an önce tutmasını istiyorsanız, karışımın bulunduğu kabı, içinde buz bulunan bir başka geniş kabın içine yerleştirin. Jelatinli karışım istediğiniz kıvama gelinceye kadar sürekli karıştırın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.