Mayonezli Kefal

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kefalin içini ve pullarını temizleyin. Başını ve kuyruğunu kesip ortadan ikiye bölün. Soğanı soyup dörde bölün. Bir tencereye soğan, defne yaprağı ve havucu aktarın. Üzerine balıkları koyun. Ardından balıkları örtecek kadar su doldurup kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Kaynattıktan yaklaşık 10 dakika sonra balıkları sudan alın. Derisini ve kılçıklarını ayıklayın. Beyaz etlerini çok küçük olmayan parçalara bölüp bir kaba alın. Yumurta sarısını iyice çırpın. Üzerine sıvı yağı damla damla ilave ederken çırpmaya devam edin. Aynı şekilde limonun suyunu da ilave edin. Unu da yavaş yavaş ekleyerek aynı yönde karıştırmaya devam edin. Tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Hazırlamış olduğunuz mayonezi balıkların üstüne döküp harmanlayın. Servis tabağına alıp, üzerine arzu ettiğiniz miktarda zeytinyağı gezdirin. Kornişon turşuyla süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.