Portakal Soslu Sebzeli Mezgit

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patatesler tepsiye dizin. Süt, krema, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp, üzerine dökün. 210 derece fırında sütü çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde soğanları doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvı-yağda pişirin. Üzerine ıspanağı dökün. Çok az tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyip, ateşi kapatın. Pişen patatesleri fırın kabına alıp, yanına ıspanakları dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, kaşarlar eriyene dek fırında bekletin. Ayrı bir yerde doğranmış domatesi, sıvı yağı, sivri biberi ve 2 adet defne yaprağını pişirin. Bu karışımı fırından çıkardığınız patates ve ıspanakların üzerine dökün. Ayrı bir yerde tarator malzemesini karıştırın. Mezgit filetoları 5-6 çorba kaşığı un, karabiber ve tuza bulayıp, kızartın. Portakal sos malzemelerini karıştırıp, kızarttığınız mezgitlerin üzerine dökün. Sos çektikten sonra fırından çıkardığınız patates ve ıspanakların üzerine koyup, taratorla birlikte servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.