Öncelikle pisi balığı filetosunu iri parçalar halinde doğrayın ve una bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve güveç kabına alın. Zeytinyağını bir tavaya alın ve kıyılmış soğanı kavurun. Kalamarları 1 çay kaşığıkarbonatlı suda yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Havucu da yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Kavrulmuş soğanın içine kalamar, halka doğranmış havuç ve sivri biberi ekleyip kısık ateşte 5 dakika kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile ortadan ikiye kesilmiş mantarı da ekleyin. Tavanın ağzını kapatıp 5 dakika pişirin. En son tuzunu ayarlayın ve karışımı balığın üzerine yayın. Tatların birbirine geçmesi için önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerini maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.