Sofra
Turşu, yaşanan coğrafyanın iklimine, o iklimde yaşayan toplulukların geleneklerine göre tatlı, ekşi ve tuzlu olarak değişiklik gösterse de tıpkı ekmek gibi dünyanın ortak lezzet haritasındaki yerini korur. Sizler için farklı lezzetiyle denemek isteyeceğiniz bamya turşusu tarifini hazırladık.

Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    900 gram orta boy bamya

    12 adet tane karabiber

    2 yemek kaşığı hardal tohumu

    8 adet tane yenibahar

    4 diş sarımsak

    4 adet acı kırmızı biber

    Yarım demet dereotu

    2 su bardağı su

    Bir buçuk su bardağı pirinç sirkesi

    2 yemek kaşığı turşuluk kalın tuz

4 adet yarım litrelik cam kavanoz ve kapaklarını kaynar suda 10 dakika kaynatın. Karabiber, hardal tohumu, yenibahar, sarmısak, kırmızı biber ve dereotunu kavanozlara pay edin. Üzerlerine yıkanıp sapları biraz kesilmiş bamyaları yerleştirin. Orta boy bir tencerede su, sirke ve tuzu kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz eriyene kadar karıştırın ve bamyaların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde kavanozlara ekleyin. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra karanlık ve serin bir ortamda 2 hafta dinlendirip servis yapın.