Bükme

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanakları ayıklayıp yeşil yapraklarını ince ince doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı sıvı yağda kavurun. Sonra ıspanağı, tuz ve karabiber ile kıymaya ekleyip iyice karıştırın. Un ve tuzu bir kaba alın. Aldığı kadar su ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamuru 20 eşit parçaya bölün. Her bir hamuru ince yufka şeklinde açın. Açtığınız yufkanın yarısına ıspanaklı içten koyup yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Yapışmaz yüzeyli tavada ya da sacın üzerinde pişirin. Pişen bükmeleri tabağa alıp yağlayın ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.