Bulgurlu İrmik Topu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tarhanayı biraz su ile ıslatın. 15 dakika bekletin. Üzerine bulgur, rendelenmiş soğan, irmik, un ve tuzu ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kıyma ve yumurta sarısını da katıp, iyice yoğurun. Ele yapışmayacak bir hamur haline gelince kiraz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayarak küçük toplar elde edin. Kaynayan suda 15 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirin. Ayrı bir yerde tereyağında kırmızıbiberi yakın. Haşlanmış köftelerle soteleyin. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...