Ev Yapımı Yoğurt

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ev yapımı yoğurt için; sütü kalın tabanlı çelik tencereye alın. Ocağa oturtup, serçe parmağınızla sıcaklığını hafif hissedeceğiniz kadar (40 derece) ısıtın. Ocaktan alıp düz bir zemine oturtun. Ayrı bir yerde yoğurdu, muhallebi kıvamı alana dek çırpın. Yoğurdu sütün içine azar azar ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, üzerini örtüyle örtün. Bu sırada ve sonrasında tencerenizi kıpırdatmayın. 5-6 saat bu şekilde dinlendirip, buzdolabına alın. Buzdolabında yeniden 5-6 saat dinlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.