Sofra
Ispanaklı bulgur köftesi tarifi aşağıdadır, diğer tariflere ise story’de bulunan link’lerden ulaşabilirsiniz.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 adet soğan

    Birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası

    1 tatlı kaşığı pul biber

    2 litre kaynar su

    1 Türk kahvesi fincanı pirinç

    1-2 yemek kaşığı un

    1 demet ıspanak (yarım kg)

    1 su bardağı sumak suyu

    Bir tutam kuru reyhan

    Yeteri kadar tuz

    KÖFTE İÇİN

    1.5 su bardağı sefer kitel

    Yarım su bardağı su

    Yeteri kadar tuz

Köfte için tüm köfte malzemesini Arnica mutfak robotunda sakız kıvamına gelene kadar yoğurun. Tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine küp doğranmış soğanı ekleyin. Rengi dönene kadar karıştırarak soteleyin. Domates, biber salçası ve pul biberi ekleyip bir iki çevirin. Üzerine kaynar suyu katıp karıştırın. Pirinci yıkayıp suyunu süzdürün ve tencereye ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kapağını kapatıp kısık ısıda pişmeye bırakın. Yoğurulan köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ara sıra ıslatarak iki avucunuz arasında yuvarlayın. Daha sonra un ilave edilmiş tepsiye alın. Hafifçe sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın. Ispanağı 2 cm'lik parçalar halinde doğrayın. Kaynayan tencereye katıp karıştırın ve 3-4 dakika pişirin. Sumak suyunu ve köfteleri ilave edip 5 dakika pişirin. Reyhanı katıp karıştırın ve ocaktan alın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda çorba kaselerine pay edin. Sıcak olarak servis yapın.