Sofra
Ulu Önder Atatürk’ün sevdiği yemekleri Sheraton İstanbul Esenyurt’un Executive Chef’i Serdar Özkan hazırladı. Atatürk’ün sevdiği kuru fasulye tarifi.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 su bardağı kuru fasulye

    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    1 adet orta boy soğan

    1.5 yemek kaşığı salça

    1 adet kıyılmış acı kırmızıbiber

    2 diş sarımsak

    4 su bardağı sıcak su

    Yeteri kadar tuz

Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Ertesi gün haşlayıp suyunu süzün. Ayçiçeği yağını bir tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine 1 çay bardağı suda açılmış salçayı ilave edin. Birkaç dakika sonra fasulye, acı kırmızıbiber, sarımsak, su ve tuz ekleyin. Yüksek ısıda 10 dakika pişirin. Daha sonra ocağı kısıp, yemek suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirip servis yapın.