Kurufasulye Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kurufasulyeyİ akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayana kadar haşlayıp, süzgeçten geçirin. Sıcakken robottan geçirin. İçine tuz, karabiber ilave edin. Bir tavada, yemeklik doğranmış soğanla, kıymayı hiç suyu kalmayacak biçimde kavurun. Tuz, kırmızıbiber, tarçın, iri dövülmüş cevizi ekleyin. İyice harmanlayın. Fasulyeli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde açıp, içerisine kıymalı harçtan koyun. Kapatıp, köfte şekli verin. Önce una, sonra yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL