Mantarlı Pide
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kaba yaş mayayı alıp, süt ekleyin ve karıştırın. Kalan malzemeyi sıra ile üzerine ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp, kahvaltı tabağı ebadında açın. Harç için mantar ve kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayıp, tüm harç malzemesini harmanlayın. Açtığınız bir adet hamurun kenarına, 2 çorba kaşığı harç yerleştirin. Boş kalan kenarı dolu kenarın üzerine kapatın. Kenarlarının açılmaması için çatalla bastırın. Hamur ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. 30 dakika daha dinlendirip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri pembeleşene dek pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL