Sofra
Şeftali reçeli nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? Tam kıvamında şeftali reçeli tarifi ve püf noktaları.

4-6 Porsiyon
55 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 kg şeftali

    1 kg toz şeker

    1 dilim limon

    1 adet çubuk tarçın

    2 adet karanfil

    1 çay bardağı fındık

Şeftalilerin kabuklarını soyup, küp doğrayın. Büyük boy fırın poşetinin içine doğradığınız şeftalileri ve kalan malzemeyi ekleyin.

Ağzını sıkıca bağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin. Süre sonunda 15 dakika bekletip kavanozlara boşaltın.

Sıcakken kapağını kapatıp serin bir yerde saklayın. Yiyeceğiniz zaman kavanozdan alıp servis yapın.