Beğendili Patlıcan Kayığı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HARÇ için arpacık soğan, kıyılmış soğan, küp doğranmış domates, kıyılmış biber, mantar ve eti tencereye alın. Üzerine sıvı yağ, defne yaprağı ve kekik ekleyin. Et yumuşayana dek pişmeye bırakın. 2 adet patlıcanı közleyin. Kalan 6 adet patlıcanı alacalı soyup, tuzlu suda acısını alın. Kurulayıp kızartın. Ortalarından enlemesine kesip, içlerini açın. Ortasına harcı pay edip, fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde 1 çay bardağı suda salçayı açın. Patlıcanların üzerine gezdirip, alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180
    derece fırında yumuşayana dek pişirin. Beğendi için unu hafif kavurun. Süt ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, közlenip kabukları temizlenmiş patlıcan ilave edin. Blenderden geçirip servis tabağına alın.
    Üzerine patlıcan kayıklarını yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...