Bezelyeli Patates Püresi ile Çemenli Kaşarlı Biftek Ruloları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Etleri dövüp üstlerine tuz ve karabiber serpin. Her dilimin üzerine çemen sürün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hazırladığınız etleri rulo yapın ve kürdanla tutturun. Teyağını eritip ruloları arkalı önlü kızartın. Etler suyunu çekince üzerine 1 su bardağı et suyu ya da sıcak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak 30 dakika orta ateşte pişmeye bırakın. Püre için bezelyeyi haşlayıp robottan geçirin ve kenara alın. Patatesleri haşladıktan sonra soğutun ve ikiye kesip derin bir kaba alın. Üzerine tereyağı, sıcak süt, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip ezin. Patates püresini ezilmiş bezelyenin üzerine ekleyip karıştırın. Pişen etleri tavadan aldıktan sonra kalan suya, bir çay bardağı suda açılmış nişastayı ekleyin. Birlikte birkaç dakika pişirin.
    Hazırladığınız sosun yarısını servis tabağına dökün. Üzerine etleri ve püreyi koyun. Kalan sosu da üstlerine
    gezdirin. Kekik ve pulbiber serperek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.