İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Eti ilave edip, kısık ateşte et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Diğer taraftan arpacık soğan, verev doğranmış havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi, kaynamış suyun içinde 10 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, ete ilave edin. Bal, limon suyu, tane karabiber, defne yaprağı ve pul biberi ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırıp, sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte et ve sebze yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp, defne yaprağını içinden alın ve tuzunu ayarlayın. Dereotu sosu için; ince kıyılmış dereotu, krema, limon suyu ve mayonezi karıştırıp blenderden geçirin. Sebzeli kuzu kavurmayla birlikte sıcak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.